4 noi procesoare Athlon de la AMD

Ti-a placut?

AMD va lansa in al doilea trimestru al anului patru procesoare Athlon cu consum redus de energie.
Primul procesor care va intra pe stocurile retailerilor este Athlon X4 605e. Acesta va avea o frecventa de tact de 2.5 GHz si 2 MB memorie cache L2, insa nu va beneficia de memorie cache L3. Bazat pe nucleul quad core Propus, procesorul va consuma 65 W TDP si va fi lansat in ultima parte a acestui trimestru sau, cel mai probabil, la inceputul trimestrului al doilea al anului.
Nucleul Propus pe 45 nm sta si la baza procesorului Athlon X4 6xxe, frecventa finala, care nu a fost inca stabilita, urmand sa fie cuprinsa intre 2.1 GHz si 2.4 GHz. Acesta va fi primul procesor quad core al celor de la AMD cu un consum de energie de 45 W TDP.

Urmatorul procesor luat in discutie este Athlon X3 405e, care va avea o frecventa de 2.5 GHz si va consuma 65 W TDP. Nucleul folosit, Rana, nu este altceva decat un Propus cu unul dintre cele patru nuclee dezactivat sau nefunctional.
In fine, ultima aditie in portofoliul de produse AMD va fi Athlon X3 4xxe, care va avea o frecventa cuprinsa intre 2.1 GHz si 2.4 GHz, urmand sa beneficieze de 1.5 MB cache L2 si un consum de energie de 45 W TDP.
Ultimele trei procesoare prezentate vor fi lansate pe parcursul trimestrului al doilea.

4 noi procesoare Athlon de la AMD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus