A fost clonat primul animal disparut

Ti-a placut?

Ca tot am vorbit zilele acestea de primul animal clonat in scop comercial, azi va aduc o alta stire din domeniu, poate mult mai importanta. Astfel, s-a reusit clonarea primului animal dintr-o specie care a disparut.
Este vorba despre ibexul sau capra pyrenaica, o subspecie a ibexului spaniol, disparuta in anul 2000, dupa ce a fost vanata in exces. Capra pyrenaica a fost declarata ocrotita prin lege abia in anul 1973, cand doar 30 de exemplare mai erau in existenta.

La moartea ultimului exemplar cercetatorii au prelevat o mostra de ADN din pielea animalului, si au pus-o la pastrare in azot lichid. Iar acum, acest ADN a fost replicat, purificat, si introdus intr-un ou (ovul fertilizat) de capra, in locul ADN-ului propriu.
Din pacate puiul s-a nascut cu o serie de probleme respiratorii, destul de frecvent intalnite in cazul clonelor. Deci clonarea inca nu este o solutie de a repopula speciile disparute sau pe cale de disparitie, dar nici mult nu mai are pana sa devina. Totusi, vor putea fi clonate doar animale de la care poate fi recoltat ADN inca viabil. Jurassic Park-ul mai are mult de asteptat.

A fost clonat primul animal disparut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus