Apple va trece la Safari 4

Ti-a placut?

Cei de la Apple au ajuns la versiunea beta a viitorului lor browser, Safari 4. Si ne promit cea mai rapida experienta, gratie noului motor Nitro, care proceseaza script-urile Java de pana la patru ori mai repede ca Firefox 3.1 si de aproape sase de ori mai repede ca IE 8.
In plus, este certificat HTML 5 si CSS 3. Si ar incarca orice cod HTML de trei ori mai repede ca IE 7. Si va dispune si de o noua interfata, care va recunoaste sistemul de operare, si va lua un aspect diferit pentru Mac, XP sau Vista.

Totusi nu toate meritele le apartin. Safari 4 va prezenta si o serie de aptitudini care au fost introduse de Chrome sau IE 8. Printre acestea se remarca separarea pe procese a fiecarui tab nou, si gruparea tab-urilor sus de tot.
Iar la deschiderea unui tab nou poate afisa cele mai accesate site-uri de pana atunci, printr-un preview vizual, denumit Top Sites. Insa 12 la numar, pentru a fi peste Chrome. Si se poate cauta doar intre site-urile accesate anterior, acestea fiind reprezentate ca albumurile din iTunes, pentru o manipulare mult mai facila.
Safari 4 beta este deja disponibil, atat pentru Mac cat si pentru Windows, si poate fi descarcat de aici. Iar lista completa a facilitatilor o puteti gasi aici.

Apple va trece la Safari 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus