Bluetooth 3.0 se lanseaza pe 21 aprilie

Ti-a placut?

Bluetooth 3.0 promite viteze mult mai mari de transfer intre telefoanele mobile gratie utilizarii tehnologiei 802.11n, fara a se conecta insa la retelele wireless.
Bluetooth Special Interest Group, organizatia care se ocupa de dezvoltarea acestui standard, intentioneaza sa lanseze Bluetooth 3.0 pe 21 aprilie, fapt ce aduce cu sine numeroase vesti bune pentru toti utilizatorii de telefonie mobila.

Bazat pe tehnologia 802.11n, Bluetooth 3.0 va permite viteze mult mai mari de descarcare, astfel ca transferul unor fisiere de ordinul MB va dura numai cateva secunde. Tehnologia este necesara mai ales prin prisma dezvoltarii accelerate a industriei de telefoane mobile, in urma careia disponibiliotatea unor fisiere audio si video de mari dimensiuni a devenit foarte facila. Pentru a beneficia insa de noile viteze, ambele dispozitive intre care se realizeaza transferul de date trebuie sa aiba implementat standardul Bluetooth 3.0.
Unul dintre potentialele dezavantaje ale noului standard este energia suplimentara necesara pentru realizarea transferului, astfel ca acumulatorul telefonului se poate descarca mai rapid daca functia este utilizata intens.
Totusi, pentru a minimiza acest impact, viteza aferenta standardului 3.0 se va activa numai in momentul copierii efective a fisierului, fara insa ca aparatul sa se conecteze la o retea WiFi. Dupa ce fisierul este transferat, daca functia bluetooth este mentinuta activa, telefonul revine la un standard anterior al tehnologiei, pentru a economisi energie.
Chiar daca tehnologia va fi lansata peste numai 11 zile, va mai dura totusi o perioada pana cand vom gasi in magazine telefoane cu specificatii Bluetooth 3.0.

Bluetooth 3.0 se lanseaza pe 21 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus