Configuratia lunii aprilie 2009

Ti-a placut?

Stiu ca este deja luna mai, dar saptamana trecuta nu a fost viabila pentru mine din punct de vedere tehnic (prea putine zile, prea putine ore intr-o zi), asa ca intarziata si rusinata se arata si configuratia lunii aprilie a anului 2009. Si parca pentru a merita asteptarea, schimbarile sunt ceva mai consistente.

Low end:

Middle end:

High end:

Dupa ce luna trecuta am putut reveni la tri core si HDD Samsung de 640 GB, acum, datorita evolutiei preturilor, am urcat procesorul la modelul Phenom X3 8650, cu frecventa nominala de 2.3 GHz. Iar memoria a ajuns la 1066 MHz, tot un kit de 4 GB, cu latente 15-5-5-5, de la Mushkin (seria XP).
Si acceasi noua memorie a fost purtata si la middle end. Aici, ca si la sistemul high end, remarcam intoarcerea placilor video Radeon HD, in detrimentul GeForce-urilor. Pentru ca preturile au scazut si la aceste placi, si iar costa la fel sau mai putin ca respectivele modele de la nVidia. La middle end am folosit o placa realizata de PowerColor.
Iar pentru high end am gasit un model de la Palit, cu un cooler cu doua ventilatoare si heatpipes, si frecvente de 775 / 4000 MHz. Tot aici am adus si placa de baza Gigabyte GA-EX58-UD3R, care are ca avantaj compatibilitatea oficiala CrossfireX si SLI, dar recunoaste memorie DDR3 de pana la 2000 MHz (si nu 2100 MHz).
Cei 6 GB memorie DDR3 la 1600 MHz este de acum de la OCZ, din seria Gold, care aduce latente mai bune (24-8-8-8) la acelasi voltaj de 1.65 V. Iar unitatea optica, combo DVD-RW si cititor Blu-Ray si HD-DVD, este LG GGC-H20L. Si usor usor revenim la bugetul de 4500 lei.
Cam atat pentru azi. Episodul viitor, tot in luna in curs.

Configuratia lunii aprilie 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus