eBay, Skype si speculatiile

Ti-a placut?

Blogosfera din US si UK vuieste cu zvonuri cum ca eBay ar vinde Skype unei parti terte insa exista dovezi ca ar fi ceva adevarat?
Ei bine, desi se pot gasi titluri foarte indraznete ce anunta ca „EBay se gandeste sa vanda Skype” si se intreaba „Va vinde eBay Skype?” adevarul este undeva ascuns; proportiile la care s-a ajuns sunt mari si nume precum Google, care ipotetic ar combina Skype cu functia proprie Google Talk, Microsoft si Yahoo sunt numiti ca potentiali cumparatori.
Totul se invarte in jurul unei declaratii facute de CEO-ul eBay, John Donohoe in timpul unei conferinte ce a avut loc saptamana trecuta:
„Cred ca suntem siguri acum ca sinergia dintre Skype si restul portofoliului nostru este minima. Vom continua sa sustinem si sa operam afacerea. Momentan nu ne distrage atentia de la alte proiecte si in momentul in care vom avea alte anunturi de facut va vom anunta insa momentan suntem multumiti de aceasta afacere.”
Citatul a venit in urma unei sesiuni de Q&A ca raspuns la intrebarea „ce face eBay pentru a maximiza valoarea actiunilor Skype” si a lasat loc pentru interpretari.
Adevarul este ca Dunhoe a afirmat si ca „Skype este o afecere grozava” si ca „Skype continua sa creasca foarte rapid si vom continua sa vedem cum se potriveste in portofoliul nostru”. Daca CEO-ul chiar vroia sa caute un cumparator pentru Skype este cel putin ciudat sa nu anunte acest lucru clar.
In final, desi vanzarea Skype ar fi benefica pentru eBay, companie ce trece printr-o perioada neagra in care profitul afacerii a scazut, efortul necesar debarasarii de serviciul VoIP ar fi prea mare si mai bine investit in aducerea de noi surse de venit pentru companie.

eBay, Skype si speculatiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus