Energie solara din spatiu

Ti-a placut?

Doua companii americane intentioneaza sa produca energie electrica prin intermediul energiei solare captate in spatiul cosmic.
Panourile solare reprezinta in acest moment cea mai cunoscuta metoda de a capta energia solara. Totusi, eficienta scazuta a acestora si costurile foarte ridicate au impiedicat inceperea productiei in masa a acestora, in ciuda unor progrese realizate la finalul anului trecut.

In schimb, o companie de origine americana numita Solaren isi propune sa capteze energia solara direct din spatiul cosmic. Tehnologia are la baza un dispozitiv plasat in spatiu care poate converti energia solara intr-o forma stabila, urmand sa o transmita ulterior pe Pamant. Captarea energiei se realizeaza prin intermediul unor panouri solare amplasate pe un satelit pentru a genera electricitate care este convertita in energie radio si trimisa la o statie situata in California. Ulterior, receptorul converteste energia radio in electricitate.
Avantajul acestui tip de energie este ca energia solara poate fi captata tot timpul, indiferent de momentul zilei sau de conditiile meteo.
Pana acum, Solaren nu a avut niciun contract pentru furnizarea energiei de acest tip, insa compania Pacific Gas & Electric face in prezent demersurile necesare pentru a achizitiona 200 de megawati de energie electrica. Proiectul este unul de anvergura, obiectivul fiind ca Solaren sa furnizeze energie electrica pentru Pacific Gas & Electric pana in 2016.

Energie solara din spatiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus