Firefox 3.1 devine Firefox 3.5

Ti-a placut?

Mozilla a anuntat ca va schimba numele urmatorului upgrade pentru Firefox din 3.1 in 3.5, pentru a reliefa mai bine imbunatatirile majore aduse browserului.
Mozilla pregateste de mai multe luni un upgrade semnificativ pentru browserul Firefox, cunoscut in prezent sub numele de cod Shiretoko. Initial, Mozilla a botezat update-ul 3.1, insa compania a decis sa schimbe numele acestuia in 3.5 inainte de lansarea celei de-a patra versiuni beta.

Propunerea a venit din partea dezvoltatorilor, care au considerat ca noutatile aduse de noua versiune sunt suficient de mari pentru a justifica un astfel de nume, mai ales ca munca depusa de acestia in ultimele luni a fost foarte consistenta.
Pricipalele noutati ale versiunii 3.5 vor fi TraceMonkey, noul motor de randare a codului JavaScript, Private Browsing, modulul prin intermediul caruia utilizatorii vor putea naviga fara a lasa „urme”, dar si noi facilitati pentru gestionarea add-on-urilor.
Intre timp, programatorii lucreaza si la o noua infatisare pentru pagina afisata la inserarea unui tab nou in browser. In prezent, combinatia CTRL-T duce la afisarea unui tab nou complet gol, insa dezvoltatorii incearca sa gaseasca o alternativa atractiva pentru utilizatori.
Spre deosebire de rivalii de la Opera sau Google Chrome, ale caror browsere afiseaza lista celor mai accesate site-uri in momentul generarii unui tab nou, Mozilla incearca o abordare putin diferita.  Astfel, dezvoltatorii intentioneaza sa adauge un sidebar in partea dreapta a tabului care sa afiseze lista celor mai vizitate site-uri, insa continutul website-urilor va fi updatat in timp real prin intermediul fluxurilor RSS.
Mozilla a lansat Firefox 3.0 in luna iunie a anului trecut, iar a treia versiune beta pentru Firefox 3.1 va aparea joi, 12 martie. Schimbarea de nume va avea loc imediat dupa aceea, Firefox 3.5 Beta 4 urmand sa fie lansat pe 14 aprilie.

Firefox 3.1 devine Firefox 3.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus