Gata cu EeePC-urile de 8.9″

Ti-a placut?

ASUS se pregateste sa opreasca productia de EeePC-uri cu ecran de 8.9 inch in acest an. Astfel vor face trecerea catre o noua piata de netbook-uri cu 10 inch diagonala display-ului. Diferenta de pret intre modelele de 8.9 inch si cele de 10 inch este infima asa ca e mai ieftin sa se treaca pe un standard de ecrane decat sa produca doua modele.

ASUS se asteapta ca modelele de 10 inch sa ocupe 95% din vomulul productiei de Eee PC-uri din anul acesta, datorita faptului ca cele de 8.9″ au fost anulate. Cu toate acestea vor mai ramane 5% reprezentand modelele de 7 inch care se ofera ca si cadouri de catre diferite firme.
Am mai aflat si ca noul EeePC 1000HE, cu o tastatura mai buna, noul Atom N280 si chipsetul GN40 a fost pretuit, se va vinde la aproximativ 400 Euro si va veni cu o baterie de 6-celule, 1 GB memorie RAM DDR2 si 160 GB spatiu de stocare pe HDD.
Interesanta ideea, insa eu unul nu as vrea sa existe o limita chiar asa mica intre un netbook si un notebook. De la 10 inch se trece la 12 si apoi mai e doar un pas pana la 15″. Speram ca producatorii vor face delimitarea cu cap, ca doar netbook-urile au un succes de speriat.

Gata cu EeePC-urile de 8.9″

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus