GM dezmembrat de faliment

Ti-a placut?

Desi GM a primit fonduri de la guvernul SUA, pana la urma a trebuit sa declare falimentul sub aspectul capitolului 11 al legislatiei americane. Si asta pentru ca vanzarea submarcii Opel nu s-a materializat la timp. Germania, principalul doritor, pana la urma a refuzat achizitia din cauza majorarii pretului cu 415 milioane $ in ultima clipa.

Dar acum sub controlul autoritatilor SUA va pierde si mai mult. Dizolvarea marcii Pontiac a fost deja anuntata. De Opel sunt momentan interesate Fiat si Magna (companie canadiana al carei actionar majoritar este banca ruseasca Sberbank). Se momentan liciteaza pentru Opel, impreuna cu care cel mai probabil va pleca si Vauxhall.
Iar Hummer va ajunge pe mainile Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Company. Ramane de vazut ce se va alege de cel mai mare producator auto al secolului trecut.
UPDATE: marca Saturn va fi achizitionata de Penske Automotive Group, companie detinuta de pilotul de curse Roger Penske, care printre altele detine si echipe la Indycar si Nascar. Saturn a fost infiintata in 1990, si a vandut pana acum patru milioane de autoturisme.

GM dezmembrat de faliment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus