GM sub lupa Congresului SUA

Ti-a placut?

La sfarsitul mandatului sau, George W Bush a aprobat un imprumut de 17.4 miliarde $ pentru General Motors (GM) si Chrysler, cei mai afectati doi producatori auto. Insa s-ar parea ca nu au facut decat sa arunce bani intr-o groapa fara fund. Pentru ca de atunci Fiat a cumparat 35% din Chrysler, dupa care acestia au amenintat Canada ca-si inchid fabricile de acolo daca nu primesc alti bani.
Iar GM a incercat sa vanda Opel tarilor pe teritoriul carora isi are fabricile. Totusi nimic nu a fost suficient, si acum GM ajunge incet incet sub controlul autoritatilor din SUA. Si prima masura a administratiei Obama este demiterea directorului (CEO) de la GM, Rick Wagoner. Acesta a avut o domnie de 8 ani, si o cariera in GM lunga de 30 de ani.

Dupa care GM a primit un ultimatul de 60 de zile pentru a se redresa, sau se va ajunge la faliment, SUA nedorind sa mai investeasca in aceasta cauza oarecum pierduta. Drept urmare, GM a facut ce a facut si pana acum: a cerut alti bani, teoretic pentru altceva.
Acum ar avea nevoie de 2.6 miliarde $ pentru a dezvolta mai multe autoturisme pe platforma Chevrolet-ului Volt, in incercarea de a scadea costurile de productie ale acestui autovehicul, si implicit si pretul sau de aproximativ 50 000 $, pentru a-l face mai atractiv si accesibil. Si asta in conditiile in care GM va primi undeva la 7.7 miliarde $ de la Departamentul de Energie al Statelor Unite pentru programul Volt, pentru ca foloseste energie alternativa.

GM sub lupa Congresului SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus