GMail, inaccesibil timp de aproape 3 ore

Ti-a placut?

GMail, celebrul serviciu de e-mail oferit de Google, a fost inaccesibil utilizatorilor timp de aproape 3 ore pe parcursul zilei de marti.
Peste 113 milioane de utilizatori s-au aflat marti in imposibilitatea de a-si accesa mail-urile personale sau de serviciu, din cauza unei erori suferite de serverele companiei Google. Eroarea a fost semnala la ora 11:30 (ora Romaniei) si a fost rezolvata putin dupa ora 14:00.

Atat userii casnici, cat si cei premium, care platesc pentru utilizarea Google Apps, au fost afectati de aceasta problema, GMail fiind botezat cu aceasta ocazie GFail.
Vestea ca GMail a picat a facut rapid inconjorul lumii, utilizatorii exprimandu-si frustrarea pe bloguri sau pe Twitter, o parte dintre acestia anuntand pe serviciul de microblogging ca nu vor putea raspunde la mail-uri.
Totusi, chiar si in perioada de inactivitate, GMail a fost accesibil prin intermediul protocolului IMAP/POP3 cu ajutorul unor aplicatii desktop secundare.
GMail ocupa in prezent locul 3 in topul clientilor de mail web-based, fiind depasit de Hotmail cu 283 milioane conturi si Yahoo! Mail cu 274 milioane.
Nu este prima oara cand Google are probleme in acest an. La finalul lunii ianuarie, serviciul de cautare oferit de Google sustinea ca toate site-urile de pe internet sunt infectate cu mallware, motiv pentru care nu oferea acces direct la niciunul dintre rezultatele unei cautari.
Toate aceste probleme demonstreaza ca dependenta de un singur furnizor de servicii poate avea consecinte negative in cazul in care serviciul utilizat isi intrerupe brusc activitatea.

GMail, inaccesibil timp de aproape 3 ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus