Google lanseaza Measurement Lab

Ti-a placut?

Google are deja un serviciu de monitorizare al traficului pe Internet, Analytics. Dar vrea ceva mai mult la acest capitol, asa ca lanseaza Measurement Lab, serviciu care ajuta atat utilizatorii cat si dezvoltatorii sa evalueze conexiunea la Internet si setarile ISP-ului.
Sigur, exista mai multe site-uri care fac in parte acest lucru, dar de ce sa nu se bage si Google pe felie. Comform comunicatului oficial, se doreste cresterea transparentei Internet-ului, prin identificarea cat mai corecta a cauzei oricarei eventuale erori sau anomalii de navigare.

Mementan Measurement Lab, sau pe scurt M Lab, este la stadiul de beta. Asta pentru ca Google nu a repartizat un numar suficient de server-e. Si cum este vorba de un serviciu care sa evalueze conexiunea la Internet, aceste server-e vor trebui imprastiate prin mai toata lumea.
Asa ca Google este in cautare de parteneri, care sa-si puna la dispozitie logistica. Si primele companii care s-au alaturat la proiectul M Lab sunt PlanetLab Consortium si New America Foundation’s Open Technology Institute.

Google lanseaza Measurement Lab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus