Google o face de oaie

Ti-a placut?

In timp ce scriam un alt articol pentru ArenaIT, am avut nevoie sa caut mai multe informatii pe net. Si, ca mai toata lumea, am intrat frumos pe Google, am scris sufiectul nelamuririi mele, si am dat sa caute.

Dar spre surprinderea mea, la afisarea rezultatelor, Google a inclus sub link-ul catre fiecare rezultat un altul care spunea „This site may harm your computer”. Insa am trecut usor cu vederea acest fapt, si am continuat spre site-ul care mi s-a parut cel mai potrivit.
Dar aici am avut parte de o si mai mare surpriza. In loc sa ajung la pagina dorita, am fost intampinat de o alta pagina, de avertizare, semnata de Google. Si in cadrul ei, pe langa acelasi mesaj de sub rezultate, scris mai mare si cu un „Warning” rosu in fata, mi se ofereau cateva sugestii.
Puteam fie sa revin la pagina anterioara, fie sa vizualizez o pagina cu riscurile site-ului respectiv, fie sa ma informez despre riscurile online pe un alt site, StopBadware.org. Plus alte cateva sfaturi in caz ca site-ul incercat imi apartinea. Doar ca in afara de a reveni la pagina anterioara (cea e search) nu mergea nimic.
Temandu-ma sa nu fiu afectat de un virus, am incercat alt site de cautari online. Si acesta a mers. Insa nu m-a convins ca nu ar fi o problema de la mine. Asa ca i-am cerut si unui prieten sa verifice. Si el avea aceeasi problema. Si acelasi lucru se intampla si la cautarea de imagini etc.
Mai mult, cautand chiar termenul „google” si incercand sa intru astfel pe www.google.com, am intampinat aceeasi problema. Explicatii ar fi doar cateva. Fie a gresit flagrant cineva de la Google, incapacitand tot motorul de cautare. Fie o persoana malitioasa a reusit sa sparga protectia server-elor Google si sa le strice socotelile (desi e mult mai putin plauzibil).
Problema a durat aproximativ 10 – 20 de minute, pana la terminarea acestui articol remediindu-se. Insa print screen-urile stau ca dovada.

Google o face de oaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus