Hard Rectangular Disk

Ti-a placut?

Hard Rectangular Disk, sau HRD pe scurt, este o alternativa de stocare a datelor digitale a viitorului pe care ne-o propun cei de la DataSlide. Aceasta solutie ar trebui sa inlocuiasca atat HDD-urile cat si SDD-urile, oferind performante ridicate si costuri de fabricatie scazute.
Insa prototipul nu este atat de impresionant. In dimensiunile unui HDD normal, de 3.5″, s-a reusit acumodarea a doar 36 de GB, in ciuda folosirii inregistrarii perpendiculare. Iar viteza de transfer este de aproximativ 500 MB/sec, sub SSD-urile PCI-E de azi. Titusi poate executa pana la 160 000 operatii pe secunda, si consuma 4 W.

Tehnologia de la baza HRD-ului este oarecum similara HDD-ului. Inregistrarea este tot magnetica, insa in loc de un disc rotativ ca substrat este folosita o placa rectangulara miscata prin efectul piezoelectric. Performantele ridicate ar fi posibile datorita celor 64 capete de citire fixe. Si prin miscarea placii se aloca fiecarui cap un anumit sector.
Mai avem insa de asteptat pana cand HRD-ul va ajunge pe piata. Ani buni dupa spusele celor de la DataSlide. Si pana atunci SSD-urile se vor instala bine, si datorita interfetei SATA 3 vor fi si mult mai rapide.

Hard Rectangular Disk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus