Incarcator universal pentru telefoane

Ti-a placut?

Saptesprezece companii producatoare de telefoane mobile au cazut de acord sa foloseasca toti acelasi tip de incarcator pentru telefoanele mobile. Daca va fi aplicata, miscarea ar putea elimina pana la 51.000 de tone de incarcatoare duplicat.
Incarcatorul universal va fi bazat pe conectorul micro-USB si majoritatea incarcatoarelor vor indeplini conditiile de eficienta hotarate de catre Open Mobile Terminal Platform. Pana pe 1 Ianuarie 2012 se asteapta ca majoritatea telefoanelor mobile sa indeplineasca acest standard.

Conform GSM Association condusa de CEO-ul Rob Conway un incarcator universal ar face viata consumatorului mult mai usoara pentru ca ar putea sa-si incarce telefonul sau alt dispozitiv de oriunde gaseste un incarcator. Si are dreptate, intrebarea “are cineva un incarcator de Nokia” nu-si va mai avea sensul.
Noile incarcatoare vor include standardul 4-star (patru stele) de eficienta, lucru ce le va face de pana la trei ori mai eficiente decat incarcatoarele obisnuite. Miscarea ar reduce cu pana la jumatate numarul de incarcatoare produse si ar diminua gazele ce creeaza efectul de sera.
Printre companiile care s-au alaturat initiativei se afla: 3 Group, AT&T, KTF, LG, Mobilkom Austria, Motorola, Nokia, Orange, Qualcomm, Samsung, Sony Ericsson, Telecom Italia, Telefónica, Telenor, Telstra, T-Mobile si Vodafone. Nu apare Apple si HTC – care oricum acum folosesc mini-USB pentru incarcare.
Eu stau si ma gandesc, unele incarcatoare scot 3V, altele scot 5V, altele, mai stiu eu, poate 9V. Vor face toate telefoanele sa se incarce la acelasi voltaj? Atunci clar va creste timpul de incarcare la telefoanele cu acumulator ce are un amperaj mai mare, si nu e bine deloc.

Incarcator universal pentru telefoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus