India spune adio laptopului de 10 dolari

Ti-a placut?

La inceputul anului curent India a anuntat ca are planuri ambitioase, vrea sa produca un laptop de 10 dolari. Stirea a facut furori atat pe internet cat si la stirile TV.
Intre timp indienii si-au reconsiderat sansele si, probabil, si-au dat seama ca asa ceva e aproape imposibil de pus in practica. Cu toate acestea apreciem incercarea, total nereusita de altfel. Asa ca acum guvernul Indiei a semnat un contract cu OLPC pentru achizitionarea a 250.000 de laptopuri XO. India doreste sa le distribuie elevilor din toata tara prin intermediul scolilor si a liceelor.
Recent reprezentantii OLPC au anuntat ca vor renunta la platforma AMD pentru mini-laptopul dezvoltat de ei si vor trece la cea VIA. Jucaria va avansa la 1 GHz frecventa procesorului si la 1 GB memorie RAM DDR2. Inca nu se stie, insa, daca copii indieni vor primi vechea sau noua versiune de OLPC.
In orice caz, OLPC merge inainte si ne da sperante ca se poate si mai bine. XO-2 arata suprinzator si promite multe, dar vine abia in 2010.

India spune adio laptopului de 10 dolari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus