Intel vrea stelute

Ti-a placut?

Desi are o schema destul de complexa si bine pusa la punct de denumire a procesoarelor sale pentru a fi cat mai usor recunoscute si departajate de eventualii clienti, Intel nu se opreste aici. Acum vrea sa introduca un sistem de stele, similar celor de la hoteluri, care sa imparta procesoarele in cinci niveluri, dupa gradul de necesitati pe care pot sa-l satisfaca.
Deci ne putem da seama ca includerea intr-o anumita categorie se face mai mult sau mai putin arbitrar. Iar oficialii Intel precizeaza clar: „clasificarea cu stele nu este realizată pe baza performanÅ£ei procesorului sau a sistemului în care acesta este încorporat„.

Importante sunt tehnologiile integrate, numarul de nuclee, frecventa si cantitatea de memorie cache. In ce ordine si cu ce pondere nu se stie. Iar descrierile celor cinci niveluri este chiar hilara, dupa cum se vede si in imaginea de mai jos.
Aceste stele se vor aplica doar procesoarelor desktop si notebook. Iar la desktop s-a stabilit deja repartitia. Aceasta idee va fi implementata din sfertul al doilea al acestui an, fara a exista o data fixa impusa comerciantilor.

Intel vrea stelute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus