Internet Explorer 8 in varianta finala

Ti-a placut?

Azi 19 martie 2009 cei de la Microsoft pun la dispozitia publicului larg varianta finala a cunoscutului browser Internet Explorer, ajuns acum la generatia a 8-a. Acesta este disponibil in 25 de limbi, si daca ar fi sa-i credem este cel mai reusit browser de pana acum. Insa suntem siguri ca in aceasta afirmatie sunt luate in calcul doar versiuni anterioare de Internet Explorer.
Totusi, noul IE8 este mai sigur, oferind si conditii mai bune pentru cumparaturile online. Iar o serie de acceleratoare pun la dispozitia utilizatorului un numar de servicii web indiferent de pagina vizitata. Si alte facilitati ca mail, eBay si multe altele sunt accesibile din prima clipa a deschiderii browser-ului.

Dar poate cea mai folositoare aditie este noua functie de cautare, care ofera sugestii vizuale pe baza site-urilor favorite, a istoriei accesarilor si a catorva alte site-uri considerate importante (gen Wikipedia, Amazon, New York Times si altele).
Iar bara de adrese intuieste ce vrem sa scriem. Exista si un sistem de grupare a tab-urilor, in functie de legaturile dintre ele, prin atribuirea unei culori diferite fiecarui grup. Si a fost imbunatatita si cautarea in pagina web, casuta de cautare aparand ca un toolbar, rezultatele fiind numarate si colorate.
Avem si un mod de compatibilitate, care in mare incearca versiuni mai vechi ale Internet Explorer-ului pentru a afisa corect pagina vizitata. La deschiderea unui tab nou avem mai multe optiuni ca pana acum. Si IE8 este si mult mai usor de folosit si mai maleabil la programare, pentru rapiditate fiecare tab ocupand un proces propriu. Iar kit-ul putand fi integrat in imaginea de instalare a Vista-ului, pentru a nu necesita o descarcare repetata.
Trebuie insa spus ca multe dintre imbunatatirile aduse de IE8 au aparut deja in browser-e ale concurentei, poate mai bine implementate. Pana una alta Internet Explorer 8 poate fi descarcat de aici.

Internet Explorer 8 in varianta finala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus