Istanbul aproape gata

Ti-a placut?

Si la hexa core-uri AMD este cu aproximativ un an in urma celor de la Intel, daca nu si mai bine. Intel a lansat Dunnington-ul, primul lor hexa core, pentru lumea server, in sfertul al treilea al anului 2008.
Si abia acum AMD are un raspuns: hexa core-ul Istanbul. Acesta va fi destinat tot platformelor server. Insa pentru ca acum s-au realizat abia primele mostre functionale, va mai trece un timp bun pana la productia de serie si disponibilitatea la scara larga.

Momentan nu stim mai nimic nici despre performanta acestor procesoare, nici despre frecventa pe care o sa o aiba la lansare. Doar latimea de banda a putut fi masurata, aceasta avand un spor de 60% fata de actualele Opteron-uri cu nucleu Shanghai.
Si asta gratie noii tehnologii Probe Filter. Aceasta aloca o parte din memoria cache L3 a unui procesor pentru a stii ce instructiuni si date se regasesc in cache-ul celorlalte procesoare ale sistemului, pentru a nu avea mai mult de un CPU care sa astepte sa faca acelasi lucru.
Un alt avantaj avut de Instanbul este compatibilitatea cu actualele placi de baza, pe care le folosesc procesoarele Shanghai la ora de fata. Un simplu update de bios si gata.

Istanbul aproape gata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus