Mac OS mult mai ieftin

Ti-a placut?

In timp, Microsoft a tot crescut pretul sistemelor sale de operare. Si incet incet Windows a ajuns sa coste intre 200 $ (Vista Home Basic) si 320 $ (Vista Ultimate). Apple pe de alta parte a fost mult mai moderat cu preturile practicate la al lor Mac OS.
Astfel, versiunea a zecea, Mac OS X, sau Leopard cum a fost supranumit, costa doar 130 $. Totusi aceste preturi trebuie evaluate putin altfel. Pentru ca toate sistemele Apple se vand cu tot cu OS, la ei pretul reprezinta defapt pretul unui upgrade. Deci trebuie comparat cu preturile ceva mai mici, dar comparabile, de upgrade la Vista: 100 $ (pentru Home Basic) – 220 $ (pentru Ultimate).

Dar parca dorind sa marseze si mai tare in aceasta directie, Apple a decis sa ieftineasca semnificativ viitorul Mac OS X, Snow Leopard. Acesta o sa coste numai 30 $, sau 50 $ pentru o licenta care permite instalarea pe mai multe PC-uri.
Speram ca aceasta miscare sa determine o initiativa similara si de la Microsoft, care sa pretuiasca mai accesibil viitorul Windows 7. Snow Leopard urmeaza sa fie lansat in luna septembrie a lui 2009, la realizarea sa fiind ameliorate 90% din functiile si aspectele actualului Leopard.

Mac OS mult mai ieftin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus