Microsoft lanseaza Bing

Ti-a placut?

De cand a intrat Google pe piata motoarelor de cautare, concurenta a fost ca si inexistenta. Rivalii, care pana atunci isi impartisera acest segment dupa bunul plac, multumindu-se toti cu o treaba de mantuiala, s-au gasit in imposibilitate de a mai fi competitivi.

Si de atunci tot in urma au ramas. Insa Microsoft nu avea cum sa se multumeasca doar cu un indepartat loc doi. Asa ca azi a eliberat noul lor motor de cautare, Bing. Acesta promite sa revolutioneze cautarea pe Internet. Si cel putin in cazul lor este adevarat. In lupta cu Google mai vedem.
Prezentat inca la stadiul de beta, Bing reuseste intr-un domeniu in care Google este abia la inceput. Ambele cauta bine pe net, si afiseaza rezultate relevante. Greu de spus care este mai bun, desi raman adeptul lui Google – poate si din obisnuinta. Dar Bing stie mult mai bine sa prezinte informatia cautata, nu doar link-uri spre pagine care ar putea sa o contina.
Si este si vizual mai atractiv, oferindu-ne cate un peisaj din tara din care facem cautarea. Totusi se vede ca Bing mai are pana sa scape de beta. Ne lasa sa cautam fie pe tot Internet-ul fie doar imagini, in timp ce Google are o miriada de domenii. Si rezultatele sunt mult mai putine. De exemplu cautand pe Google dupa „arenait hd 4870 x2” sunt obtinute 150 de rezultate, primul fiind articolul despre lansarea placii respective, iar pe locul doi venind un articol despre un model al respectivului GPU de la Gainward.
Bing insa gaseste doar 6 rezultate. Primul este acelasi. Dar al doilea gasit de Google lipseste… Oricum, este cam devreme pentru a ne pronunta. Sa-i mai acordam putin timp. Incercati-l si voi.

Microsoft lanseaza Bing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus