Microsoft ofera recompensa 250.000 $

Ti-a placut?

Microsoft a hotarat sa ofere 250.000 de dolari recompensa acelora care ii gasesc pe creatorii worm-ului Conficker. Viermele s-a multiplicat extraordinar de repede si s-a raspandit printr-o gaura de securitate a sistemelor de operare Microsoft Windows, cu toate ca vulnerabilitate a fost „reparata” in Octombrie, anul trecut.

Mai mult, virusul are puterea de a dezactiva protectia anti-malware si de a bloca calculatoarele infectate sa mai viziteze site-uri anti-malware sau sa primeasca update-uri. Expertii in securitate sunt si mai ingrijorati de vreme ce virusul primeste instructiuni o data la 24 de ore de la cel putin 250 de servere.
Politia din Houston este si ea afectata deoarece viermele s-a raspandit prin calculatoarele politiei si a tribunalului asa incat au renuntat sa ii mai aresteze pe cei care fac prostii in trafic, doar aceia care sunt violenti ajung in inchisoare, restul primesc doar citatii.
Conficker s-a bagat si in sistemul militar Francez ceea ce a retinut la sol mai multe avioane de lupta pana totul a fost adus la normal.
Microsoft lucreaza cu Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) si experti in securitate pentru a-l gasi pe creator. Ca idee, o parte din companiile care s-au implicat in gasirea creatorilor virusului sunt: VeriSign, NeuStar, Public Internet Registry, Global Domains International, AOL, F-Secure, George Tech. Unele sunt nume grele, nu?
Conform datelor Symantec 2.2 milioane de calculatoare au fost ifectate in ultimele 5 zile iar de cand a aparut pe internet, acum 3 luni de zile, a infectat peste 10 milioane de PC-uri.

Microsoft ofera recompensa 250.000 $

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus