Mitsubishi i-MiEV Electric

Ti-a placut?

In ziua de azi, in plina criza economica dar si presati de incalzirea globala, investitiile in autovehiculele hibride sau chiar electrice au inceput sa devina atractive pentru producatorii de masini.
Marea problema a masinilor 100% electrice este capacitatea bateriei. Insa baietii de la Tesla Motors au demonstrat ca poti construi chiar o masina extrem de rapida si care sa fie 100% electrica. Asadar, multi de acolo incolo au inceput sa investeasca in masini electrice.
Acum Mitsubishi vine de la „New York International Auto Show” cu o supriza: i-MiEV, o mini-masina 100% electrica. O masinuta cu alura de Tata Nano ce e propulsata de un motor electric ce dezvolta 63 de cai putere si un cuplu de 133 lb-ft. Sufiecient, as spune eu, pentru mediul urban, dar nu numai.
Masina poate cara patru pasageri pe o distanta cuprinsa intre 130 si 160 de kilometri si cu o viteza maxima de 130 km/h. Bateriile masinutei se incarca si la 110V si la 220V dar cei de la Mitsubishi spun ca la 220V acestea se incarca in 7 ore pe cand la 110V durata de incarcare este dubla. Cu toate acestea, o sursa de alimentare tri-fazica de 220V poate incarca bateria in procent de 80% in doar 30 de minute. In caz ca este pe fuga…
Nu se stie nimic despre pret sau data lansarii insa stim ca masina va rula pentru inceput pe drumurile Statelor Unite. Cu siguranta pretul va fi mai mic de 50.000 dolari, cat cer cei de la Tesla pentru viitorul Model S. [Poze Autobloggreen]

Mitsubishi i-MiEV Electric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus