NASA lanseaza un canal web pentru ISS

Ti-a placut?

NASA a lansat un post de televizune pe internet prin care va transmite imagini live de pe Statia Spatiala Internationala timp de 12 ore pe zi.
Noua televiziune se bazeaza pe imaginile transmise de catre camerele video amplasate in exteriorul laboratorului ISS. Utilizatorii vor avea astfel ocazia unica de a vedea Pamantul si structura exterioara a Statiei Spatiale Internationale.

Streaming-ul va include la intervale diferite de timp si comunicatii radio intre astronauti si NASA, dar si imagini de la andocarea diferitelor module spatiale ce vor fi atasate in viitor.
Imaginile live vor fi transmise intre orele 13:00-01:00 CST (orele 21:00-09:00 in Romania), iar in restul timpului va fi afisata o harta cu locatia si traiectoria viitoare a ISS.
Statia Spatiala Internationala reprezinta un proiect intre agentiile spatiale din Statele Unite, Rusia, Japonia, Canada si alte tari europene. Constructia a inceput si 1998 si si urmeaza sa fie finalizata anul viitor. Principalul obiectiv al Statiei estereprezentat de desfasurarea unor experimente stiintifice si obtinerea unor date esentiale pentruu viitoarele misiuni pe Luna si planeta Marte. In prezent, ISS orbiteaza in jurul Terrei cu peste 28.000 de km/h la o altitudine de circa 354 km.
Feed-ul live oferit de NASA este disponibil pe site-ul oficial al agentiei, aici.

NASA lanseaza un canal web pentru ISS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus