Noi informatii despre Lynnfield

Ti-a placut?

Pentru ca incet incet ne apropiem de lansarea acestor procesoare, Intel a decis sa arunce ceva lumina asupra gamei de CPU-uri Lynnfield. Si vorbim despre quad core-uri ce vor ocupa segmentul desktop middle end, inlocuind actualele Core 2 Quad-uri.
Dupa cum stiti, de la actuala generatie de procesoare desktop Intel a decis sa izoleze cele trei mari segmente de pret, folosind socket-uri diferite. Core i7 (Bloomfield) este compatibil LGA1366, Lynnfield vrea LGA1156, iar vechile CPU-uri LGA775.

Procesoarele Lynnfield sunt quad-uri realizate in procesul tehnologic de 45 nm, cu 8 MB de cache, care prin compatibilitatea Hyper-Threading sunt vazute ca si cum ar avea opt nuclee. Si pentru a fi mai slabe decat actualele Core i7-uri, frecventa maxima va f undeva la 2.93 GHz. Dar cu ajutorul tehnologiei Turbo boost, cand este folosit un singur nucleu, frecventa sa poate urca pana spre 3.6 GHz.
Totusi exista si zone in care Lynnfield depaseste Bloomfield. Desi controller-ul de memorie al Lynnfield-urilor este doar dual channel, acesta va putea lucra si cu DDR3 la 1333 MHz.

Noi informatii despre Lynnfield

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus