Nokia incarca telefonul cu unde RF

Ti-a placut?

Dupa ce acum mai bine de un an Nokia ne dezvaluia prototipul Morph, un telefon pentru care impresionant este putin spus, in 2009 au ambitii ceva mai mici. Ei au realizat acum un prototip care se incarca din undele de Radio Frecventa (RF), omniprezente in lumea secolului 21.
Aceste unde, sau radiatii, sunt inofensive si insesizabile pentru oameni, si sunt generate de antene Wi-Fi, GSM, radio si TV. Actualul dispozitiv reuseste sa extraga din mediul inconjurator intre trei si cinci mW, insuficient pentru a face rentabila tehnologia.

Insa tinta proiectului este de a absorbi 50 mW din aer, ceea ce ar fi suficient pentru a incarca un mobil cand este oprit. Principiul de functionare este simplu: transformarea undelor electromagnetice (care le includ si pe cele de radio frecventa) in electricitate.
Si pentru asta este nevoie de un circuit special. Iar pentru a avea randament cat mai mare, circuitul ales de Nokia este unul foarte versatil, ce stie sa capteze semnale intre 0.5 si 10 GHz. Si daca aceasta tehnologie reuseste, se va putea vorbi despre telefoane mobile care nu vor mai ramane fara baterie.

Nokia incarca telefonul cu unde RF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus