OCZ lanseaza un SSD pe PCI-E

Ti-a placut?

Industria SSD-urilor incepe sa se dezvolte din ce in ce mai frumos si mai sanatos. Toti incearca sa depaseasca noi limite si sa scada pretul cat de mult posibil. Incercarea e greoaie.
Cu toate ca preturile tind sa ramana mari, daca avem in vederea capacitatea de stocare, daca ne indreptam privirea spre performanta si dorim echipamente rapide parca nu mai stam pe ganduri. Cu toate acestea dezvoltarea performantelor SSD-urilor incep sa fie limitate de viteza oferita de S-ATA.
Super Talent a lansat de curand seria de SSD-uri RAIDDrive ce au capacitati de stocare de pana la 2 terabytes insa cu valibilitate in Iunie. Noua serie foloseste interfata x8 PCI-E si ‘duce’ viteze de pana la 1.2 GB/s, muuult peste cei 300 MB/s nativi pe SATA 2.0.
OCZ au venit si ei recent cu bunatati pe scena SSD-urilor aducand la viata seria Vertex EX. Insa tot nu era de ajuns, SATA limiteaza, dupa cum spuneam. Acum s-au simtit datori sa vina in lupta ‘SSD pe PCI-E’ si sa infrunte Super Talent asa ca au dat nastere seriei Z-Drive, serie de SSD-uri pe slot PCI-E 2.0 x4.
Jucariile Z-drive vor avea 256 MB memorie cache si capacitati de: 250, 500 gigabytes si 1 terabyte. Vitezele maxime de citire difera in functie de modele insa viteza maxima sustinuta va fi limitata la 200 MB/s pentru toate modelele Z-Drive. Vitezele aleatoare de citire/scriere nu au fost facute publice.
Schema de viteze maxime arata cam asa:

250 GB -> Citire: 450 MB/s, Scriere: 300 MB/s;
500 GB -> Citire: 510 MB/s; Scriere: 480 MB/s;
1000 GB -> Citire: 500 MB/s; Scriere: 470 MB/s;

SSD-urile OCZ au un MTBF (Mean Time Before Failure) de 900.000 ore si doi ani de zile garantie.

OCZ lanseaza un SSD pe PCI-E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus