Olympus lanseaza cel mai mic D-SLR

Ti-a placut?

Este clar ca cei de la Olympus sunt niste traditionalisti. Cu siguranta si altii stiu sa faca aparate foto bine insa pe cei de la Olympus ii caracterizeaza si altceva. Olympus a lansat ieri, 16 Iunie 2009, E-P1, o camera foto D-SLR cu aspect clasic si cu dimensiuni laudabil… de mici. Cei de la Olympus spun ca E-P1 nu e nici compacta, nu e nici SLR, e Pen.

Ideea de design la aceasta camera foto e inspirata din legendara serie de aparate foto denumite simplu: Pen, ce a fost lansata in 1959. La acea vreme Olympus a revolutionat piata aparatelor foto. Inginerii de acolo si-au dorit sa conceapa un aparat foto care este atat de usor de transportat, de folosit, si nu inultimul rand, de elegant, ca si un stilou.
Designul retro al acestui aparat foto hibrid, performantele si usurinta in utilizare vor face din acest nou proiect un succes. Cu siguranta. In fine, sa trecem la partea tehnica.
Micutul aparat foto D-SLR nu este lipsit, deloc, de performanta. In primul rand, este demn de mentionat senzorul optic de 12 megapixeli si procesorul de imagine True Pic V, sensibilitate ISO intre 100 si 6400. Mai mult, putem sa-i atasam oricare din obiectivele ZUIKO DIGITAL sau OM.
Aparatul este extrem de usor de folosit si de aceea nu lipseste o noua interfata cu utilizatorul si, mai important, tehnologia Live Control care permite aplicarea efectelor asupra unor fotografi direct de pe aparat si afisarea lor in timp real pe ecranul LCD care, la acest aparat, masoara 3 inch.
Fiind extrem de folosit nu necesita, implicit, prea mari cunostinte in ale fotografiei. Asa se face ca avem parte si de i-Auto care poate detecta pana la sase moduri posibile cum ar fi: portret, noapte, zi, peisaj, etc. dar avem parte si de functia e-Portrait care, practic, elimina imperfectiunile fetei in cazul pozelor de tip portret, mai ales ca stie sa detecteze fetele singur.
Revenind la chestii misto, ca sa va dati seama de ce am spus hibrid, E-P1 stie sa filmeze in HD! Si inca la o rezolutie buna, 1280×720 la 30 de cadre pe secunda si sunet stereo. Asa-i ca e misto?
Pozele si filmuletele vor fi stocare pe un card SD si vor putea fi transferate pe calculator prin intermediul intefetei USB 2.0. Daca nu vrem sa le transferam putem sa le vedem direct pe TV, ca are mufa HDMI.
Pretul de start va fi 800 de dolari cu lentilele 14-42 mm si va lovi piata undeva prin Iulie. Nu ne facem griji in privinta cumparatorilor, chiar e un aparat frumos si performant iar pretul… pretul este accesibil.
Daca doriti sa cititi un preview amanuntit DPreview va pune unul la dispozitie, cu multe poze si alte cele.

Olympus lanseaza cel mai mic D-SLR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus