Opera 10 beta 1

Ti-a placut?

Zilele acestea prima versiune beta a urmatoarei generatii 10 a browser-ului Opera a luat fiinta. Si gratie motorului Presto 2.2 aduce viteze si mai mari (cu pana la 40%), si un scor maxim (100 de puncte) in testul Acid 3. Si datorita compresiei in timp real, timpii de incarcare sunt scazuti semnificativ, cu un maxim de efect la conexiunile mai lente, ca Dial Up sau Wi-Fi.
Opera 10 suporta acum Web Fonts, reda culori RGBA/HSLA, si nu in ultimul rand a fost imbunatatit SVG-ul (Scalable Vector Graphics). Si meniul de speed dial a fost ameliorat, acum incluzand 25 de site-uri preferate, si putandu-i-se schimba background-ul. Si acum fiecare tab poate fi dimensionat dupa bunul plac, prin drag and drop din bara de sus, cum se face in Chrome.

Iar site-urile de e-mail se integreaza mult mai bine. Si in engleza verifica automat ortografia si gramatica. Iar campurile de adresa si cautare pot fi si ele redimensionate. Insa exista si aspecte negative: tab-urile sunt mai greu de manipulat decat in Chrome de exemplu. Iar functiie de back si forward de pe mouse activate printr-un software tert nu se integreaza bine. Si asta dupa doar doua minute de utilizare.

Sporul de viteza este certificat de Peacekeeper. Insa nu poate sa egaleze campionii Chrome si Safari. Totusi, pana la versiunea finala mai avem de asteptat, si ramane de vazut ce alte schimbari si imbunatatiri vor fi facute. Doritorii pot incerca Opera 10 beta 1 descarcandu-l gratuit de aici.

Opera 10 beta 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus