Opera Mobile 9.7 beta

Ti-a placut?

Dupa ce in urma cu doar cateva zile am vazut prima versiune beta a browser-ului Opera 10, atentia ne este captata de segmentul dispozitivelor mobile de aceasta data. Aici ultimul browser lansat oficial de Opera a fost Opera Mobile 8.65. Au mai incercat alte versiuni beta, ca de exemplu 9.5, care insa nu s-au materializat in versiuni finale, dar au fost totusi implementate de producatorii de dispozitive mobile.
Iar acum mai au un nou beta pentru noi: Opera Mobile 9.7 beta. Aceasta are la baza versiunea 2.2 a motorului Presto (deci primeste toate cele 100 de puncte in testul Acid3), si aduce ca principala noutate compresia Turbo, ce permite incarcarea paginilor mult mai repede, reducandu-le cu pana la 80% dimensiunile.

Avem si un nou manager de Widget-uri, suport pentru Google Gears, si accelerare hardware pentru OpenGL ES. Iar accesarea unui link este facuta cu un feedback mult mai bun si mai clar. Opera Mobile 9.7 beta poate fi acum instalata si pe card-ul de memorie, coexistand cu versiunile anterioare deja instalate.
Totusi exista si cateva puncte unde mai e de lucru. In modul Turbo nu functioneaza download-urile, si unele optiuni devin indisponibile. Trecerea de la mod portrait la landscape poate fi problematica sub Windows Mobile 5.0 la rezolutii mari (800*480 – desi nu cred sa existe un astfel de dispozitiv mobil). Si este suportat doar FlashLite 3.x, fara sa fie inclus vre-un plug-in pentru Flash normal.
Opera Mobile 9.7 beta se adreseaza doar dispozitivelor mobile guvernate de Windows Mobile 5 sau 6 ce au in dotare si un touchscreen. Si poate fi descarcat de aici. Sa speram ca 9.7 va ajunge si la varianta finala.

Opera Mobile 9.7 beta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus