Placile RoG si uATX

Ti-a placut?

Cei de la DFI au fost mai mult sau mai putin primii care au oferit placi de baza high end special destinate overclocking-ului, prin seria lor LANParty JR. Si acum doua luni ne prezentau prima (lor) placa uATX cu un chipset X58.
Dar acum Asus ii egaleaza dintr-o singura miscare, extinzand seria RoG (Republic of Gamer) de placi de baza high end si la modelele uATX. Si primul exemplar va fi noua Rampage II Gene, ce foloseste chipset-ul X58 si este destinata procesoarelor Core i7.

Intre atuurile acestei placi se numara suportul pentru atat SLI cat si CrossfireX, gratie celor doua slot-uri PCI-E 2.0 16x. Pe langa acestea, mai exista un slot PCI-E 2.2 4x, unul PCI si sase DDR3. Iar pentru stocare, un port PATA si sapte SATA.
Sunetul este deservit de un chip compatibil X-Fi, intalnit si pe alte placi de baza de la Asus: SupremeFX. Racirea este realizata de radiatoare si heatpipes, condensatorii sunt solizi, si avem si butoane de pornire si reset.
Din pacate Asus RoG Rampage II Gene nu va fi prea ieftina. Pretul oficial nu a fost anuntat inca, dar nu ne asteptam la ceva prea accesibil.

Placile RoG si uATX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus