Premiile BAFTA 2009

Ti-a placut?

In urma cu trei zile, Academia Britanica de Film si-a acordat premiile de acest an. BAFTA este probabil cea mai importanta premiere din industria cinematografica dupa Oscar-uri, si prevesteste totodata castigatorii Academiei Americane de Film. Dar sa vedem laureatii…

Cel mai bun film – Slumdog Millionaire. Cel mai bun film englez – Man on Wire. Cel mai bun film in alta limba decat engleza – Il y a longtemps que je t’aime (I’ve Loved You So Long). Cel mai bun desen animat – Wall-E.
Cel mai bun regizor / scenarist / producator englez la debut – Steve McQueen (scenarist si regizor), pentru Hunger. Cel mai bun regizor – Danny Boyle, pentru Slumdog Millionaire.
Cel mai bun scenariu original – In Bruges. Cel mai bun scenariu adaptat – Slumdog Millionaire.
Cel mai bun actor in rol principal РMickey Rourke, in The Wrestler. Cel mai bun actor in rol secundar РHeath Ledger, in The Dark Knight. Cea mai buna actrita in rol principal РKate Winslet, in The Reader. Cea mai buna actrita in rol secundar РPen̩lope Cruz, in Vicky Cristina Barcelona.
Cea mai buna muzica – Slumdog Millionaire. Cea mai buna cinematografie – Slumdog Millionaire. Cel mai bun montaj – Slumdog Millionaire. Cea mai buna productie – The Curious Case of Benjamin Button. Cele mai bune costume – The Duchess. Cel mai bun sunet – Slumdog Millionaire. Cele mai bune efecte speciale – The Curious Case of Benjamin Button. Cel mai bun machiaj – The Curious Case of Benjamin Button.
Si in sfarsit, cel mai bun film de scurt metraj – September. Cel mai bun desen animat de scurt metraj – Wallace and Gromit A Matter of Loaf and Death.
Deci marele castigator este Slumdog Millionaire, film ce a castigat un total de sapte premii si pe care abia astept sa-l vad, impreuna cu The Curious Case of Benjamin Button. Am vizionat deja si recomand In Bruges si The Dark Knight.

Premiile BAFTA 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus