Preturi de iPhone 3GS

Ti-a placut?

Cum spuneam la lansarea noului iPhone, 3GS, acesta este disponibil doar pentru clienti selectionati ai operatorului AT&T, la preturi minime de 200 $ si 300 $, pentru varianta de 16 GB si respectiv 32 GB. Dar pentru a beneficia de aceste preturi trebuie achizitionat sau prelungit un abonament substantial la respectivul operator.
Si asta pentru ca AT&T plateste celor de la Apple 600 $ si respectiv 700 $. Si reducerea o ofera ei. Exista si conditii in care doritorul plateste pretul intreg al telefonului, daca opteaza pentru un abonament mai modest. Insa interesant este cat ii costa pe Apple producerea unui iPhone 3GS.
Modelul de 16 GB are un pret al materialelor de doar 172.46 $. Adunand si costurile de asamblare de 6.5 $, ajungem la infimul pret de 178.96 $. Deci profitul este de 420 $. Iar la modelul de 32 GB e si mai bine: materialele costa acum aproximativ 197 $, ceea ce duce pretul de productie spre 205 $. Deci aici profitul este de 495 $.
Sigur, mai sunt si alte cheltuieli care trebuie amortizate, ca de exemplu cercetare si dezvoltare (la cat de mica este diferenta intre iPhone 3G si 3GS nu cred sa fie prea mari), publicitate (aici se investeste serios) si transport. Dar oricum ar fi, iPhone umple buzunarele celor de la Apple.

Preturi de iPhone 3GS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus