Primele detalii despre Inspiron Mini 10

Ti-a placut?

Dell a dezvaluit primele informatii despre netbook-ul Inspiron Mini 10, acesta urmand sa fie disponibil din 26 februarie in doua variante de comercializare.
Criza economica a obligat producatorii clasici de desktop-uri sa caute alternative pentru revitalizarea vanzarilor. Cunoscuta o lunga perioada de timp drept o companie axata doar pe desktop-uri, Dell a inceput la finalul anului trecut sa atace si piata netbook-urilor, aflata in plina ascensiune prin prisma preturilor mici si a portabilitatii superioare.

Astfel, dupa Inspiron Mini 9 lansat in septembrie 2008, Dell a prezentat in aceasta saptamana primele informatii oficiale despre Inspiron Mini 10. Noul netbook cu display LCD de 10″ va putea fi comandat incepand din 26 februarie in doua variante.
Modelul de baza este motorizat de un procesor Intel Atom tactat la 1.33 GHz, iar display-ul poate afiasa o rezolutie maxima de 1024×576 pixeli, cu un aspect ratio 16:9. Aceasta versiune este echipata cu sistem de operare Windows XP Home Edition si va costa aproximativ 400 de dolari.
Versiunea de top vine cu un Intel Atom la 1.6 GHz, avand o rezolutie maxima de 1366×768 pixeli. Dotat cu un sistem de operare Ubuntu Linux 8 pentru a mentine un pret cat mai competitiv, modelul va beneficia in viitor si de conectivitate 3G, Bluetooth si GPS.
Ambele versiuni beneficiaza de 1 GB memorie si un HDD de 160 GB. In plus, merita mentionate iesirea HDMi si camera web de 1.3 MP integrata. La capitolul autonomie ne putem astepta la performante medii, noul Inspiron Mini 10 utilizand un acumulator pe 3 celule.

Primele detalii despre Inspiron Mini 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus