Primul disc holografic de 500 GB

Ti-a placut?

General Electric, cunoscut cel mai des sub numele de GE, a reusit sa dezvolte pentru prima data un mediu de stocare holografic de marimea unui DVD sau CD normal.
Pana acum ceva vreme disc-urile holografice erau un urmator pas fictiv in ceea ce priveste mediile de stocare optice. Blu-Ray pare sa ajunga pentru orice pentru urmatorii 10 ani, poate chiar 20. Problema pe care cei de la GE au intampinat-o la inceput a fost mediul plastic pe care se facea stocarea. Reuseau sa scrie insa datorita reflexiei nu puteau sa mai citeasca.
Acum au facut si acest pas si au dezvoltat un disc ce are marimea unui DVD insa, spre deosebire de acesta, pe discul holografic datele se stocheaza 3D, nu 2D, in fiecare particula a discului. Astfel avem de a face cu un disc ce poate stoca pana la 500GB de date. Oare chiar avem nevoie de asa ceva?
In fine, reprezentantii GE spun ca discul holografic are sanse sa fie lansat in 2011-2012, ceea ce e impresionant din punct de vedere stiintific insa nu si din punct de vedere al utilitatii.
Cica, 500 GB sunt de 4000 de ori mai mult decat creierul uman poate stoca intr-o viata. Adica poate stoca 128 MB. Din filmuletul de mai jos. 🙂

Primul disc holografic de 500 GB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus