Seagate lanseaza HDD-ul Barracuda LP

Ti-a placut?

Seagate a lansat Barracuda LP, un nou hard-disk „verde” despre care sustine ca este cu 25% mai eficient din punct de vedere energetic decat alte HDD-uri similare.
Este binecunoscut faptul ca viteza de rotatie a platanelor unui hard-disk clasic determina in mare masura cantitatea de energie electrica necesara pentru a functiona. Pentru a realiza unitati de stocare cat mai eficiente din acest punct de vedere, producatorii limiteaza pe cat posibil viteza de rotatie a platanelor, incercand insa sa mentina un nivel al performantelor cat mai ridicat.

In acest sens, Seagate a lansat o noua gama de HDD-uri eficiente pentru desktop, intitulata Barracuda LP, acronimul LP provenind de la Low Power. Datorita vitezei de rotatie a platanelor de numai 5900 rpm, HDD-ul de 3.5″ este recomandat in special pentru calculatoarele mai modeste din punct de vedere al configuratiei sau pentru surse externe de stocare a informatiilor pentru PC-uri.
Printre avantajele HDD-urilor Barracude LP se numara zgomotul redus al acestora, temperaturile mai mici de functionare si o reducere cu 25% a consumului de energie electrica comparativ cu alte HDD-uri „verzi”.
HDD-urile Barracuda LP sunt disponibile in versiuni de 1 TB, 1.5 TB si 2 TB, preturile acestora fiind de 118 USD, 156 USD si, respectiv, 358 USD.

Seagate lanseaza HDD-ul Barracuda LP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus