SSD-uri in servere

Ti-a placut?

SSD-urile sunt niste medii de stocare cu performante mult mai ridicate fata de traditionalele HDD-uri. Au inceput sa fie folosite in tot mai popularele netbook-uri. De ce nu si-ar putea arata muschii si in servere?
Cu siguranta SUN nu sunt singurii care s-au gandit la asta. Cu toate acestea ei sunt horati sa o faca si pe asta, sa construiasca datacentere cu servere avand ca suport de stocare SSD-urile.

Pentru inceput SSD-urile vor fi integrate in serverele x64 blade systems si vor folosi produse Intel din gama enterprise: Intel X-25 E SSD. Pretul unui X-25 E de 32 GB este de 1200$ iar serverele ce le va integra vor incepe de la 3200$, pret la care se poate cumpara un Sun Fire X6250 Blade system.
Folosind servere cu suport SSD vom avea o crestere de performanta de 70%, in ceea ce consta timpul de raspuns, si consum de curent cu pana la 98% mai putin.
Michael Cornwell, reprezentant la Sun, a spus ca, in mod ideal, in viitor datacenterele vor  folosi servere hibride SSD-HDD unde SSD-urile vor fi folosite pentru viteza iar HDD-urile pentru stocare.

SSD-uri in servere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus