Standard de securitate pentru date

Ti-a placut?

Cei mai importanti sase producatori de unitati de stocare au dezvoltat un standard pentru securizarea prin parola a HDD-urilor si SSD-urilor.
Securitatea datelor a devenit extrem de importanta pentru companii, mai ales dupa dezvoltarea noilor tehnologii care permit accesul facil la date vitale.
Pentru a spori securitatea informatiilor din domeniul IT, cei mai mari 6 producatori de unitati de stocare au prezentat specificatiile unui standard comun pentru protectia informatiilor.

Astfel, atat HDD-urile, cat si SSD-urile care au implentat acest standard vor fi parolate, iar parola va trebui introdusa chiar si inainte de boot-are. Odata ce unitatea de stocare este oprita, aceasta poate fi pornita numai dupa introducerea unei parole criptate puternic.
Fara aceasta parola, unitatea de stocare nu va boota si nici nu va putea fi formatata. Practic, intr-un astfel de caz, neintroducerea corecta a parolei va duce la imposibilitatea utilizarii unitatii de stocare.
Standardul va fi introdus in firmware si va fi implementat pe HDD-urile si SSD-uri din calculatoarele desktop si laptopuri, dar si in cazul serverelor.

Standard de securitate pentru date

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus