Stormrise

Ti-a placut?

Saptamana care tocmai s-a incheiat, mai exact pe 24 martie 2009, sub umbrela AMD s-a lansat unul dintre primele jocuri DirectX 10.1, Stormrise, anuntat inca din luna august a anului trecut. Este vorba despre o strategie in timp real creata de studiourile Creative Assembly.
Actiunea se petrece intr-un viitor postapocaliptic. Acum Echelon, partea rasei umane care a hibernat, avansata tehnologic, se trezeste pentru a repune stapanire pe Pamant. Insa spre surprinderea lor, acestia intalnesc supravietuitorii, Sai, care au infruntat mediul, evoluand cu planeta. Aceeasi idee a mai fost folosita si in alte RTS-uri, prima care imi vine in minte fiind Krush Kill and Destroy.

Si razboiul incepe. Jucam din perspectiva conducatorului bataliei, care este si el direct implicat pe campul de lupta. Si avem unitati de aer, cat si terestre, care au la dispozitie un mediu complet 3D, putandu-se urca pe cladiri, ascunde in subteran, si in general folosindu-se la maxim de orice forma de relief.
Grafica arata foarte bine, proportiile unitatilor fiind excelent executate. Si asta se simte la cerintele de sistem. Minimul necesar este un procesor dual core la 2.8 GHz, cu 1 GB de RAM, 9 GB liberi pe HDD si placa video de la GaForce 8400 sau RAdeon HD 2400 cu 256 MB in sus. Recomandat ar fi un CPU quad core la 2.4 GHz, cu 2 GB de RAM, tot 9 GB pe HDD si placa video GeForce 8800 sau Radeon HD 4800.
Stormrise a fost lansat pe PC, Xbox 360 si PS3, la pretul de 50 $. Un demo nu avem, asa ca nu ramane decat sa urmarim trailer-ul de mai jos:

Stormrise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus