Telefon solar de la Samsung

Ti-a placut?

Samsung a lansat sub denumirea de Blue Earth un telefon touchscreen care se incarca pe baza energiei solare, concept prin care sud-coreenii isi afirma sprijinul pentru mediul inconjurator. Protejarea mediului inconjurator a inceput sa devina noua tehnica de marketing prin care companiile de telecomunicatii incearca sa atraga vanzari cat mai mari.

Cu ocazia Mobile World Congress 2009, Samsung Mobile a anuntat lansarea telefonului Blue Earth, a carui principala caracteristica este incarcarea solara. Incarcarea solara se realizeaza prin intermediul unui mic panou solar amplasat pe partea posterioara a telefonului, iar energia obtinuta in acest mod poate fi folosita pentru cateva apeluri.
Bineinteles, telefonul beneficiaza si de un acumulator obisnuit, care se incarca prin intermediul unui incarcator cotat la 5 stele pentru consumul de numai 0.03 W.
Samsung sustine ca Blue Earth este primul telefon full touchscreen cu incarcare solara, fiind realizat dintr-un tip de plastic reciclat numit PCM. Acest tip de plastic este extras din sticlele de apa si ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon in timpul procesului de fabricatie.
Utilizatorul poate opta pentru functia „Eco mode”, ce permite telefonului sa economiseasca la maxim energie.
O alta facilitate adusa de Blue Earth este functia „Eco walk”, prin care telefonul inregistreaza numarul de pasi facuti de utilizator printr-un pedometru preinstalat, care calculeaza reducerea cantitatii de emisii de dioxid de carbon prin mers comparativ cu un vehicul motorizat.
Specificatiile tehnice nu au fost inca anuntate, insa noul Blue Earth va fi lansat oficial in al doilea semestru al acestui an.

Telefon solar de la Samsung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus