UE reglementeaza serviciile roaming

Ti-a placut?

Companiile de telefonie mobila si-au cam facut de cap in ceea ce priveste tarifele serviciilor de roaming. Cum nimeni nu-si alege operatorul de telefonie pe baza acestor tarife, concurenta in acest segment a disparut cu desavarsire, companiile prosperand in oligopolul astfel creat.
Dar cum orice tip de monopol este supus reglementarilor interne si internationale, bucuria operatorilor a fost infranata de Uniunea Europeana, care in prima faza a decis limitarea costului unui minut pe roaming pe teritoriul sau la 0.49 €. Dupa care in urma cu opt luni au inceput discutii despre plafonarea costului unui SMS trimis prin roaming.
Iar acum aceste discutii au fost finalizate, stabilindu-se limita de 0.11 € pentru un astfel de SMS. Si transferul de date a fost reglementat, 1 MB costand 1 €. Aceste schimbari vor intra in vigoare din iulie 2009, data la care va scadea si tariful pentru un minut de telefonie in roaming la 0.43 €.
Si Uniunea Europeana intentioneaza sa modifice aceste tarife la fiecare an de zile, deja vorbindu-se de 1 MB transmis la 0.8 € si un minut la 0.39 € din 2010, si 1 MB la 0.5 € iar un minut pentru 0.35 € din 2011. In plus, tarifarea se va face la secunda, operatorul putand impune maxim 30 de secunde taxate initial. Deci s-ar putea sa ne afecteze putin si piata interna, pentru a nu ajunge roaming-ul mai ieftin decat apelul local.

UE reglementeaza serviciile roaming

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus