Windows 7 va avea 6 versiuni

Ti-a placut?

Pana acum se credea ca Windows 7 va avea exact atatea versiuni cat exprima numele. Vanzatorii se temeau ca utilizatorii vor fi derutati si nu vor stii ce sa cumpere.
Adevarul nu e departe de temerile vanzatorilor. Windows 7 va avea sase versiuni insa nu toate vor fi disponibile publicului larg. Cele sase versiuni vor fi: Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise si Ultimate. Toate editiile vor veni atat pe 32 de biti cat si pe 64 de biti si in cel putin 34 de limbi. Interesant.

Starter va fi versiunea light care va fi disponibila doar ca OEM si care va rula pe netbook-uri sau notebook-uri mai slabe. Aceasta versiune va putea avea pornite maxim 3 programe odata dar, dupa cum v-ati dat seama, va consuma muuult mai putine resurse.
Pe de alta parte Home Basic va fi tot o versiune semi-light care nu va avea limita de aplicatii insa nu va dispune de Aero, Live Thumbnail Previews, Internet Connection Sharing sau alte facilitati. Este probabil ca aceasta versiune sa NU se vanda in America sau Uniunea Europeana.
Majoritatea calculatoarelor vor veni cu Home Premium OEM pentru ca dispune aproape de toate facilitatile necesare zi de zi. Versiunea Professional are in plus location aware printing, domain joining, group policy controls, presentation mode si offline folder access.
Urmeaza in continuare versiune Enterprise care adauga la lista de facilitati: Branch Cache, DirectAccess si Bitlocker atat pentru hdd-urile interne cat si pentru cele externe.
In final, versiunea Ultimate are tot ceea ce au variantele “mai mici” insa nu alte multe facilitati in plus. Microsoft inca se mai gandeste ce sa mai adauge aici ca sa-si justifice pretul.

Windows 7 va avea 6 versiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus