Windows cu alte browser-e

Ti-a placut?

Va anuntam in urma cu aproximativ o luna ca Uniunea Europeana a mai gasit o problema anti concurenta la sistemele de operare Windows de la Microsoft: Internet Explorer. Cunoscutul browser este inclus in sistemul de operare, si asta il privilegiaza in fata celorlalte browser-e de pe piata.
Si pe atunci solutia avuta in vedere era obligarea Microsoft-ului sa scoata IE-ul din Windows. Insa, spre deosebire de Media Player, aceasta inlaturare a singurului browser al Windows-ului nu este realizabila, utilizatorul avand nevoie de un program din primul moment de functionare al PC-ului.

Dar acum le-a venit o noua idee. In loc sa scoata IE-ul, Microsoft va trebui sa includa cu Windows-ul si browser-e ale concurentei. Iar utilizatorul va primi optiunea de a alege unul (sau mai multe) la instalarea Windows-ului, si de a desemna cel principal.
Insa nu se specifica momentan cate astfel de browser-e ar trebui incluse. Pentru ca daca ne gandim la toate, sunt multe. Si daca nu toate, cine va hotari care sa apara si care sa fie uitate, fara a se incalca aceste legi ale concurentei.
Mai mult, Microsoft ar trebui sa se ocupe si de buna compatibilitate si integrare a tuturor acestor browser-e, pentru a oferi o experienta cel putin la fel de satisfacatoare ca si Internet Explorer-ul.
Microsoft are ragaz pana in luna martie 2009 pentru a formula un raspuns preliminar.

Windows cu alte browser-e

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Derulează în sus